Välförsedd båtbutik nära huvudstaden

Endast ett stenkast från Helsingfors i Kalkstrand i Sibbo ligger båtbutiken W&W Marine som ett brett utbud av allt från båtar till utombordsmotorer och båttillbehör.

main

 

I samarbete med

 

 

I båtbutiken W&W Marine som finns i Kalkstrand i Sibbo har man satsat på att erbjuda sina kunder det mesta som behövs inför sommarens båtliv.

– Vi säljer båtar av kända inhemska märken som AMT, Faster, Silver och Terhi, alla med Hondas utombordare, berättar företagaren Magnus Wickholm.

Företaget importerar utöver de inhemska märkena de svenska Anytec- och Ockelbobåtarna samt norska Nordkappbåtar.

Med endast tjugo minuters körtid från Helsingfors är det enkelt att ta sig en tur till butiken i Sibbo för att på plats bekanta sig med de senaste båtmodellerna. Därför är det kanske inte särskilt överraskande att den största delen av kunderna kommer från huvudstadsregionen.

– Tack vare våra webbsidor och showroom som har ett digert utbud av båtar året om har vi i praktiken kunder i hela Södra Finland, konstaterar Wickholm.

 

 

” Vi säljer båtar av kända inhemska märken som AMT, Faster, Silver och Terhi, alla med Hondas utombordare”

 

 

 

Verkat sedan 1996

Wickholm startade företaget år 1996 och har sedan dess verkat i branschen. Redan innan det reparerade han i en mindre skala båtmotorer hemma i garaget. Att det blev just båtmotorer är kanske inte så förvånande med tanke på Kalkstrands läge vid havsstranden.

Vid företagsstarten kom också vinterförvaring av båtar med i verksamheten. Det var egentligen först i mitten av 2000-talet som försäljning av såväl båtar som båtmotorer tog  fart. Än i dag hör försäljningen av dem till företagets viktigaste verksamhetsområde.

Att Wickholms företag vuxit rejält sedan starten i garaget kan nog bevisas i och med att han i dag har sju anställda som sköter allt från reparationer till försäljning. Vinterförvaringssidan har också expanderat under åren. 

– Vi har full service på båtarna, tvättar och vaxar dem samt utför motorservicen. De flesta av båtarna sjösätter vi i närområdena så att de är redo att använda för ägarna, säger han.

Man har också en auktoriserad märkesservice för Honda, Suzuki, Mercury, Evinrude och Sea-Doo vilket är viktigt eftersom båtmotorer ofta har långa garantier. Då krävs det en auktoriserad märkesservice för att inte garantin skall brytas.

 

 

 

 

Vattenskotrar är pop

Förutom båtar säljer man också Sea-Doo vattenskotrar samt fyrhjulingar av märket Can-Am.

– Vattenskotrar är mycket populära. I Finland registrerades i fjol cirka tusen nya vattenskotrar vilket är omkring en fjärdedel av alla nyregistrerade båtar i landet.

Under de senaste åren har efterfrågan på små eldrivna aktersnurror blivit allt större. W&W Marine säljer sådana av märket Torqeedo. Det handlar om små motorer på två till tre hästkrafter. Batterierna till de eldrivna aktersnurrorna är enkla att koppla ur för att laddas hemma inför nästa båttur. Med fulladdade batterier är det möjligt att köra en mindre båt upp till sex timmar.

 


TEXT  Marit Björkbacka    FOTO  Robin Repo

 

1 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta