Nöjda kunder ger taktvätt toppbetyg

Taktvättningssäsongen är i full gång. Det betyder fullt ös för Stefan och Niklas Westerlund, far och son, vars företag Uudenmaan Painepesu vid det här laget börjar vara ett känt och etablerat namn inom branschen.

 

I samarbete medBildresultat för uudenmaan painepesu logo

 

Taket på Tor Engströms fastighet på Lövö i västnyländska Snappertuna skiner blankt och rent efter att nyss ha tvättats, försetts med alg- och mögelspärr och avslutningsvis impregnerats.

Det 280 kvadratmeter stora tegeltaket är från 2000 då den tidigare fritidsfastigheten byggdes till och Tor tillsammans med sin fru flyttade in på heltid.

– Efter 19 år var det dags att göra något. Jag har putsat på taket längs med åren, men det bildas mossa som man inte får bort själv. Jag läste om Uudenmaan Painepesu i tidningen, gick in på deras webbsida och fastnade för deras tjänster. Kort efter det att jag tagit kontakt kom Stefan hit, vi gick igenom projektet, han berättade om jobbet, företaget och vilka garantier som gäller och gjorde sedan en offert som vi godkände, berättar Tor.

Också fortsättningen gick smidigt.

– Redan samma vecka började de jobba och allt blev färdigt på två dagar. Man märkte att de kan sin sak, de hade processen klar för sig från första början. Allting har gått otroligt snabbt!

Förutom att ge utseendet ett lyft räknar Tor Engström med att tvätten och behandlingen ska öka takets livslängd.

– Det här huset är vår skatt. Det är viktigt för oss att sköta bra om det, säger han.

 

”Husets viktigaste del”

Till skaran nöjda kunder hör också Robert Segercrantz i Esbo.

– Arbetet gjordes på överenskommen tid, till överenskommet pris och taket är nu några år efteråt fortfarande rent. Jag är nöjd både med hur jobbet gjordes och för att jag kom mig för att låta göra det, säger han.

Liksom Tor Engström ser han taktvätt och -behandling som viktigt underhåll.

– Taket är enligt mig husets viktigaste del. När det gäller underhåll har jag också lärt mig att det generellt är bättre att förekomma än att vara tvungen att reparera när något redan gått sönder. Ett tak som är omskött är i princip evigt och om ett antal år planerar jag låta tvätta det på nytt.

 

Länge kvar av säsongen

Niklas och Stefan Westerlund är nu inne på fjärde säsongen med sitt företag. Ryktet om verksamheten har spridit sig och numera får man kunder också via rekommendationer.

– Det känns förstås bra. Och jobbet är fortfarande lika roligt. Vi brukar bli så bra mottagna av våra kunder att det nästan känns som man skulle vara på besök, inte på jobb, säger Stefan Westerlund.

Kundkretsen finns utspridd längs i stort sett hela sydkusten och även en bit norrut. Att man betjänar på svenska bidrar till populariteten i de finlandssvenska regionerna.

Man tvättar tak av olika typ, storlek och lutning. Eftersom alla jobb är olika varierar priset. Är man intresserad av att veta vad kostnaden skulle bli för det egna takets del är det bara att kontakt.

– Offerten är alltid gratis, säger Stefan.

När jobbet väl är inbokat kan man som kund låta företaget sköta resten.

– Det enda vi behöver är tillgång till ett eluttag och vatten, och tegel om man vill att vi ska byta ut söndriga takpannor. När vi är klara städar vi efter oss. Målet är att det ska se likadant ut på gårdsplan när vi åker som det gjorde när vi kom, säger Niklas Westerlund, som är företagets vd.

Tvättjobbet går att göra fastän det regnar, medan ytbehandlingarna kräver uppehåll. Vädermässigt har årets säsong inte varit lika strålande som fjolårets, men än finns det gott om tid för den som vill få jobbet gjort.

– Det går att tvätta så länge som det är plusgrader om nätterna. I fjol kunde vi jobba fram till november, säger Stefan Westerlund.

 


 

Varför tvätta taket?

 

 • Det lönar sig att ta hand om ditt tak!  Det förlänger livslängden och ger ett lyft.
 • Lavar fräter hål i taktegel. De lever på kalken i teglen och hålen kan bli riktigt stora.
 • Gröna alger på plåttak är inte farligt i sig men efter en tid börjar det växa lavar på algerna och de fräter sönder ditt tak.
 • Tegeltak tvättas, målas och behandlas med alg-och mögelspärr och silan-siloxan-impregnering.
 • Tvätta inte ditt tegeltak själv! Det blir poröst när det tvättas och blir då ett ypperligt underlag för alger att växa och måste därför behandlas. Vanliga konsumenter får inte köpa behandlingsmedel. 
 • Vi garanterar att taken håller sig rena i fem år tack vare alg- och mögelspärren men det växer nog inget på dem på 8-10 år.
 • I taktvätten ingår sköljning av rännor och stup och så städar vi givetvis efter oss!
 • Det går åt cirka fem till sju kubik vatten att tvätta ett vanligt tak. Ingen el behövs eftersom trycktvätten är bränsledriven.
 • Vi värnar om naturen och använder enbart ekologiskt säkra produkter.
 • Priset kommer vi överens om på plats. Faktorer som inverkar är takets skick, lutning och storlek och behövs det lift. Vädret bestämmer tidtabellen, inte dagen. Är det sol på en söndag dyker vi upp bara det inte stör uppdragsgivaren.
 • Du får hushållsavdrag för arbetet!

 


Ta kontakt

www.uudenmaanpainepesu.fi       www.facebook.com/painepesu

1 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta