Mindre svinn om frukterna förvaras rätt

Frukt är ett viktigt inslag för vårt välbefinnande under de långa vintermånaderna. Men de kan vara svåra att hålla vid liv i fruktskålen. De flesta av oss förvarar både frukter och grönsaker fel. De flesta av oss lägger t.ex. äpple, vindruvor och citrusfrukter snyggt i skålen på bordet trots att Livsmedelverket i Finland rekommenderar att de ska förvaras i kylen för att hålla bättre.

 

Frukt är ett viktigt inslag för vårt välbefinnande under de långa vintermånaderna. Men de kan vara svåra att hålla vid liv i fruktskålen. De flesta av oss förvarar både frukter och grönsaker fel. De flesta av oss lägger t.ex. äpple, vindruvor och citrusfrukter snyggt i skålen på bordet trots att Livsmedelverket i Finland rekommenderar att de ska förvaras i kylen för att hålla bättre.

 

Grönsakerna hålls säkra ända fram till matbordet om de hanteras rätt:

 

Förvara följande frukter och grönsaker i kylskåp (+2 -+5):

kål, sallat, spenat, lök, potatis och många kryddörter

citrusfrukter, äpple, druvor, kivi, körsbär.

 


 

Förvara följande frukter och grönsaker i svalskåp (+10 -+14):

gurka, tomat och paprika

ananas, mango, papaya och melon.

 


 

Förvara följande frukter och kryddörter i rumstemperatur:

banan

citronmeliss och basilika.

 

Källa: Livsmedelsverket ruokavirasto.fi

2 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta