Månadens boktips

assorted-title-books-collection-2067569

Peter Sandström: kärleken är ett tamdjur

Det är förbluffande hur Sandström utan stora åthävor, utan mångordighet eller högstämt patos lyckas gestalta hur relationerna till våra närmaste är både plågsamt intima och ständigt skiftande. Våra närmaste är sammanvuxna med oss själva och samtidigt fullständigt främmande. Enkla, konkreta ord byggs samman och laddas till bristningsgränsen – men inte bombastiskt, utan stillsamt vibrerande.

Sandström är tveklöst en av de absolut främsta finlandssvenska prosaisterna under 2000-talet och jag bara väntar på att den vidare omvärlden ska inse det på riktigt. 

–  Julia Tidigs, Hufvudstadsbladet

 

Peppe Öhman: Vita lögner och höga hinder

Pensionärsmakten, en hemlig klubb för världens smartaste och smidigaste brottsbekämpande gamlingar, har medlemsbrist. I den stora seniorkampen ska nya medlemmar vaskas fram med tävlingsgrenar som rullatortricks, kafferace och sandbrottning med Sture Tratt.

 

Wilma Möller: Allt att vinna

Wilma Möllers debut Allt att vinna övervinner snabbt de dubier en luttrad hästboksläsare kan ha.  … Möller skriver med ett så utpräglat engagemang, lutar sig mot hästkunnighet och förmår blåsa språkligt liv i sin berättelse. Den glassigt formgivna boken tilltalar… Läckert är bara förnamnet.

En spänningsintrig med hot och överfall, en försvunnen ryttare och tävlingsvärldens och stallets hierarki bäddar för bladvändande läsning med rafflande cliffhangers

– Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

 

 


 

Böckerna finns att köpa på boksalongen.fi

 

1 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta