LIVSSTIL TESTAR: TE3-träningsstaven guidar till bättre träning och kroppskännedom

Tänk dig ett träningsredskap som berättar för dig om dina kroppsdelar är i optimal träningsställning och hjälper dig att göra dina träningsrörelser bättre. Coachen Hanna-Katariina Seikola visar Livsstil hur TE3 Mobility Stick fungerar.

HANNA-KATARIINA
SEIKOLA.

”Ganska bra – det optimala referensvärdet för den här rörelsen är 70 %, så vi ligger bra till!”, säger Hanna-Katariina Seikola när TE3 träningsstavens digitala teckenruta visar sitt resultat för övningen vi gör. Seikola är TE3 Master Trainer och ger oss ett mätnings- och träningspass med den finska TE3 Mobility Stick  innovationen.

Likt ett vattenpass mäter träningsstaven den optimala rörelsebanan för din kropp. Metoden är första gången tvådelad: först testar och mäter man 13 olika rörelser eller ställningar med staven, sedan ger den under själva träningsövningarna omedelbar feedback till användaren genom att vibrera och guidar på så sätt den som tränar till rätta rörelsebanor.

 

 

TE3-staven hjälper dig hitta en rakare rygglinje för marklyftövningen. (I bild Livsstils Jonas Eriksson som tränar)


Varför är mobilitet och
rörelsekontroll viktigt?

En god rörelseförmåga och det att man tränar så ”rätt” som möjligt betyder att man ger sin kropp bästa möjliga utgångspunkt och ramar för träning, välmående och kroppskännedom.

”Kroppen mår bra och man når bättre resultat genom att träna den ändamålsenligt, istället för att bara blint fumla igenom ett träningspass”, säger Seikola.

TE3 känner igen kroppens fysiska obalans och restriktioner i muskler samt leder och hjälper till att fixa dem. Det är speciellt bra för sådana som lider av nack- och ryggproblem. Seikolas kundgrupp är en brokig skara, allt från proffshockeyspelare till kon­torsarbetare och större företagsgrupper.

 

 

Hur bra är dina rörelsebanor? Träningsstaven mäter och informerar.

 


Sugen att prova
TE3-träningsstaven?

Bakom TE3 ligger grundaren till den populära Fustra-träningsmetoden, Jarkko Kortelainen, och ingenjören Ari Laakkonen. TE3-träningsstaven är helt finsk, från design till produktion.

För den intresserade, är det ideala tillväga-gångssättet enligt Seikola att starta med TE3-testet, det vill säga göra det 20 minuter långa testet med en skolad tränare. Efter testet ger tränaren 4 rörelseövningar som är riktade till de största problemområdena.

Man kan TE3-träna med en egen tränare, i grupp eller t.o.m. för en själv (efter TE3-testet). Bland annat Elite Trainers i Helsingfors erbjuder TE3-tester och träning. Där hittar man också TE3-tränaren Marko Yrjövuori som varit med och utvecklat träningsstavens test- och övningsrörelser.

 


 

 

LIVSSTIL TESTADE

 

Bildresultat för TE3 logo

 

Vad?

TE3 Digital Training Stick – analys och träning

Plats

Elite Trainers, Helsingfors

Pris

120 euro /test, konsultation

För vem?

Allt från proffsidrottare till kontorsarbetare

 

Mer info och priser på TE3-träningsstavar och träning: www.te3mobility.com
TE3 har också en egen Youtube-videokanal.

 

Text: Daniela Holm

 

 

 

1 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *