Linas blogg om träning: Träningspass på bänk

Här kommer ett enkelt träningspass på bänk som jag gjorde en morgon i Grekland. Allt som behövs är din egen kroppsvikt och en bänk.

fysiolina

Detta träningspass på bänk består av 5 rätt så enkla övningar. Orsaken till att jag gillar just dessa övningar är bland annat att man inte behöver lägga händerna i marken när man tränar (kanske är det jag som är bekväm men jag gillar inte att få smutsiga och kalla händer när jag tränar)!

Du kan kombinera detta träningspass med en rask promenad eller löpning. Perfekt en ruskig höstkväll för att få upp värmen i kroppen! Stanna till när du hittar en bänk och fortsätt sen vidare igen.

Jag sprang som uppvärmning, gjorde detta träningspass och sprang hem tillbaka. Bra start på dagen innan hotellfrukost och kitesurfing senare på dagen!

 

 

OBS! Videon är i dubbelt snabbare tempo.

Övningarna är:

– Dips med utsträckt ben (8)
– Armhävning med klapp (8)
– Benspark bakåt (8 per ben)
– Bänkstep (8 per ben)
– Bencykling (16)

 

Starta med 8 repetitioner per övning/ben (förutom sista övningen där du gör dubbelt). Fortsätt sedan nästa varv med 10 repetitioner, och öka varje varv med 2 repetitioner tills du inte orkar mera.

Hur många varv orkar du göra?

Att träna på en bänk är ett enkelt sätt att få till enkel men bra träning. Det går givetvis lika bra att göra träningen inomhus, t.ex. på en stol eller en soffa.


Denna artikel är ursprungligen publicerad av Lina Björkskog på hennes blogg linabjorkskog.com

1 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta