Grön i Åbo: Vegansk krämig grönkålspasta mmm...

gron-pasta

 

 

Huuuuuu. Nu smakar det!! Det blir ju restmat lite per automatik karantändagar som dessa men alltså herrejefulskaj så gott det blev. Vegansk krämig grönkålspasta.

 

Du behöver:


Spagetti för två personer
5 dl havregrädde
ca 3 dl grönkål, icke tätt packat
En näve hackad soltorkad tomat
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
Lite salt
Ev. lite näringsjäst

 

Gör detta:


Lägg en kastrull med saltat vatten för att koka. Skär under tiden vitlöken i små små bitar, lägg en stekpanna med en skvätt olja på för att värmas. Släng i vitlöken men akta så den inte bränns. Hacka grönkålsbladen (obs, ej stjälken) i små bitar och släng med i stekpannan. Stek en kort stund och lägg sedan i grädden. Jag föredrar Aito kaslinks havregrädde, den är oerhört tjock och bra!! Smooth som en silkessås. Låt koka upp och släng i lite salt och grönsaksbuljongen – eventuellt peppar också om du vill. Lägg spagettin i vattnet när det börjar koka och låt koka tills al dente. Blanda spagetti med grönkålssås och släng med soltorkade tomaten och rör om. Servera med lite näringsjäst om du vill ha extra näring och lite B12 på det! SÅ GOTT kan ni lova att testa!!!

 

Och just det, med tanke på inlägget om sanningen bakom bilderna, här kommer en liten titt på hur detta gick till! Kanske jag alltid borde visa? KRAMAR

// Julia Degerth

1 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta