Frukost med Kira & Helen: vitamin- och proteinbomber

Frukost med Kira och Helen är en samling frukostrecept vi smakat och provat på. Vi har hittat olika inspirerande recept och idéer som vi sedan utformat och modifierat enligt våra egna smaklökar.

livsstil-3

Hej!

 

Frukost är den viktigaste måltiden på dagen, men ändå är vi många som slarvar eller skippar den totalt. Varför är det så? Tidsbrist? En kostnadsfråga? För mycket arbete? Vi kan ju inte direkt svara på denna fråga, men skulle vilja tro att sömnen (som Kira kanske kan instämma med!) har en ganska stark makt över oss. Vi vilar hellre en stund extra, än att vi tillreder en invecklad och tidskrävande frukost på morgonen. Vi tycker därför att det är viktigt att lyfta fram frukostrecept som går att förbereda dagen innan, som bara tar någon enstaka minut att tillreda följande morgon – recept som bidrar till en mångsidig kost och är mån om möjligast klimatsmart. PUH, detta känns nästan som en omöjlig uppgift. Men tillsammans bollar vi idéer och tar gärna emot era tips och tricks!

Förra veckan bjöd vi på en vitaminbomb av färska citrusfrukter, en av många varianter av frukosthiten färskgröt, en toast med hummus och avokado samt en överraskning och nyhet för oss båda – quinoagröt. Quinoagröten tog lite mera tid att framställa, men den påminde om en efterrätt till smaken, så var kanske värd tiden. Om du gillar sötsaker och efterrätter kan detta alltså vara nåt för dig! Citrussalladen bjöd på en härlig smakupplevelse. Syrligheten i frukterna och sältan i ostkrämen kompletterade varandra – mums! Chokladfärskgröten var verkligen god, men som nästan all färskgröt kräver den något tillägg, t.ex. frukter, nötter, müsli – you name it – för att inte kännas tråkig. Toast med hummus och avokado var definitivt ett bra alternativ till den vanliga skink- eller ostskivan på brödet. Man håller sig lätt till samma pålägg på sin morgonmålssmörgås men testa gärna med hummus, tomat, avokado och ägg istället.

 

Kira weber ( t.v. ) & Helen Eklöf ( .t.h. ).

 

Kiras favorit var helt klart citrussalladen. Helens favorit var däremot quinoagröten, inte så otippat dock, med tanke på hennes svaghet för efterrätter :slightly_smiling_face:

Påsken närmar sig med raska steg så den här veckan lyfter vi fram recept som lämpar sig som för “påskfrukostar”! Håll gärna utkik för nya recept som innehåller bl.a. exotiska frukter, ägg och annat påskrelaterat! Mycket gult utlovas 😉

Hälsningar,
Kira & Helen

 

View this post on Instagram

Frossa i havre, både nyttigt och gott! 🥰☕️

A post shared by Livsstil (@livsstil.fi) on

View this post on Instagram

Kickstarta din morgon med en fräsch vitaminbomb!

A post shared by Livsstil (@livsstil.fi) on

3 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *